top of page

Drugi rođendan Sailing-Serbia portala

Prošlo je dve godine od kakao je na domenu sailing-serbia.com napravljena prva objava. Sardžaj baziran na svestranim aspektima jedrenja kao sporta, rekreacije i načina života, privukao je veliki broj posetilaca i saradnika iz zemlje i regiona, podstakao mnoge na bavljenje ovim sportom i predstavio ekološka delovanja jedriličara naše zemlje.



Pored toga što je prošlogodišnji fokus bio na regatnom jedrenju, osim vesti o SSL Gold Cup Team-u Srbija, EurILCA European Championship-u i drugim takmičenjima u zemlji i svetu, informisali smo ljubitelje jedrenja o ekološkim aktivnostima jedriličara, perspektivi srpskog jedrenja u okviru World Sailing asocijacije kao i popularnim temama za rekreatvne i turističke jedriličare. Nažalost, na samom kraju prošle godine, oprostili smo se od velikana srpskog jedrenja, Lazara Jovanovića, kapetana duge plovidbe koji je u domenu edukacije ostavio neizbrisiv trag na našim prostorima.


Tokom naredne sezone ćemo pratiti rad saveza, organizacija i grupa koje deluju na polju jedrenja. Nastavićemo da predstavljamo uzore u našem sportu kroz rubriku INTERVIEW kao i klubove, klase i proizvođače jedrilica koji pomeraju granice ovog sporta.


FOTO KONKURS koji okuplja veliki broj jedriličara i ljubitelja ovog sporta, poput najvećih regata u regionu, ponovo će biti aktuelna tema tokom čitave sezone a trofej će i ovaj put biti dodeljen autoru najbolje fotografije po izboru naših čitalaca. Rubrika FOR SALE će biti na raspolaganju da pomogne cirkulaciju opreme i plovila unutar jedriličarske zajednice kao i do sada.


Press akreditacije za neka od najvećih svetskih takmičenja su već potvrđene ali će nam događaji u zemlji i regionu biti u fokusu kao i škole jedrenja koje obučavaju nove jedriličare na vodama u zemlji i inostranstvu.


Veliko hvala svima koji su do sada učestvovali u kreiranju sadržaja kao i svim sagovornicima na odvojenom vremenu, prenesenom znanju i iskustvu. Organizatorima regata i trenerima koji su nam omogućili da prenesemo atmosferu sa takmičenja se takođe zahvaljujemo, kao i svima koji su nesebično delili ovaj sadržaj na društvenim mrežama.


Jedrenje je zaista predivno na tako puno načina, zato vas pozivamo da nam se pridružite i tokom predstojeće sezone da pomoću reči i slika dovedemo još jedara na naš horizont.


Dobar vetar!



Related Posts

See All

Comments


bottom of page