top of page

Pobednk foto konkursa "Dobar vetar"

Kao što smo pred samu završnicu foto konkursa "Dobar vetar" i najavili, finalni izbor nije bio lak. Glasovi iz Srbije, Crne Gore, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske, Nemačke, Španije, Belgije, Hrvatske, Francuske, Holandije, Bugarske, Tunisa, Grčke i Velike Britanije su stizali do pred sam istek roka a pobednika su odlučile nijanse. Fotografije naših finalista su definitivno izazvale emocije kod posmatrača širom planete i nadamo se da su donele ne samo nove učesnike narednog konkursa već i nove poklonike jedrenja. Kako bi okončali neizvesnost, proglašavamo pobednika ovogodišnjeg foto konkursa "Dobar vetar".



Pred vama se još jednom nalazi rad Zorana Mesarovića, pobednika ovogodišnjeg foto konkursa "Dobar vetar".


U pitnju je profesionalni fotograf rođen početkom 70-ih godina prošlog veka u Beogradu, u kome je i proveo prvi deo svog života. U svojim ranim tridesetim je dobio priliku da iskusi život u dugim gradovima Evrope kao što je Barselona, Rim i Zagreb da bi se pre nekoliko godina vratio u Beograd. Kako i sam kaže, njegovo opsesivno fotografisanje Beograda jeste uzrok upravo njegovog odsustva. Kao pristalica razvoja digitalne fotografije i razvoj dronova je sa radošću dočekao. Danas često imamo prilike da uživamo u Zoranovoj percepciji geometrije i kolorita urbanih delova naše prestonice a na radost svih jedriličara sa ovih prostora inspiraciju je pronašao i u jedrenju. Tokom protekle sezone, dao je izuzetan doprinos našoj jedriličarskoj zajednici zabeleživši na sebi svojstven način takmičenja koja su se odigrala na Savi i Dunavu. Estetika našeg sporta, zabeležena kroz objektiv ovog umetnika, definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da njegov talenat, rad ali i doprinos našem sportu ovom prilikom nagradimo kristalinom trofejom namenjenim pobedniku ovogodišnjeg konkursa.


Takođe, ovom prilikom vam predstavljamo i drugog finalistu našeg konkursa. Tamara Ćuk Banjac, ljubitelj jedrenja i esteta po struci. Pored Fakulteta primienjenih umetnosti u arsenalu predispozicija za uspeh na ovakvoj vrsti konkursa ima i to sto je majka našeg najperspektivnijeg jedriličara u olimpijskoj klasi ILCA 7, Nikole Banjca. Dok prati i podržava njegov razvoj, na sebi svojstven način beleži trenutke u prirodnom okruženju jednog jedriličara, okružena vodom, vetrom i jedrima. Sigurni smo da ćemo imati prilike da uživamo u njenim fotografijama u budućnosti s obzirom da pored talenta i vremena na vodi aktivno doprinosi razvoju takmičarskog jedrenja u Srbiji.


Zahvaljujemo se svim učesnicima ovogodišnjeg konkursa sajta sailing-serbia.com kao i svima koji su učestvovali u izboru pobednika i podržali ovaj konkurs. Posebnu zahvalnost upućujemo stručnom žiriju, Vladimiru Miladinoviću Pikiju i Marku Gligorijeviću Gligi, koji su imali težak zadatak da odaberu finaliste konkursa. Takođe se zahvaljujemo kompaniji 44 degrees koja će se pobrinula da pobedniku i ove godine obezbedi dodatnu zaštitu na sunsu zahvaljujući garderobi koju proizvodi.


Novi konkurs očekujte sa početkom naredne sezone jedrenja u Srbiji. Do tada, želimo vam srećne praznike i "Dobar vetar".

Related Posts

See All
bottom of page