top of page

Seeooc - Najveća regata za najmlađe

Sa preko 150.000 registrovanih brodova širom sveta, klasa Optimist je jedna od najmasovnijih na planeti. U našoj zemlji ovaj "karting na vodi" takođe okuplja veliki broj mladih jedriličara pa se često na startnoj liniji nađe i preko četrdeset malih kormilara. Upravo iz razloga što je konstruisana za jedriličare do petnaest godina, Optimist prestavlja najbitniju klasu na svetu za naš sport.



Počevši od Lake Garda Meeting-a koji okuplja preko šest stotina učesnika, preko Otvorenog prvenstva Evrope, Svetskog prvenstva i nekolicine veoma posećenih regata za ovu klasu, dolazimo i do najveće regate u Srbiji a verovatno i u regionu, Seeooc - South East Europe Open Optimist Cup odnosno Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist.


Detalje u vezi ovogodišnjeg izdanja Seeooc regate u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić koja je ovog puta okupila 67 takmičara iz 14 klubova iz Makedonije, Crne Gore, Slovačke i Srbije uzrasta od 7 do 15 godina saznaćete u izveštaju koji sledi u nastavku.


Održavanje SEEOOC regate na Paliću već petnaest godina podiže nivo kvaliteta jedrenja na Paliću i u Srbiji, jer kroz ovu regatu naši takmičari na domaćem terenu imaju mogućnosti da jedre sa takmičarima iz ostalih država. Takođe je značajan uticaj Internacionalnog žirija i Regatnog odbora na edukaciju naših mladih takmičara, a ujedno i na sudije iz Srbije, koji se kroz ovu regatu na najlakši mogući način osposobljavaju za podizanje kvaliteta suđenja u Srbiji.

Šef regatnog odbora je bio Pierluigi De Luise Međunarodni „Race officer“ iz Hrvatske, a suđenje je bilo povereno sledećim međunarodnim sudijama: Miroslav Bjelajac (Hrvatska), Dragomir Andonović (Srbija), Benno Loske (Nemačka).


REZULTATI SEEOOC 2022 REGATE:


Devojke do 12 godina:

  1. Vanja Strahinja – Crna Gora

  2. Nikola Kolencijak – Slovačka

  3. Katarina Bićanski – J.K. Palilula, Beograd


Dečaci do 12 godina:

  1. Sava Radibratović – J.K. Gemax, Beograd

  2. Veljko Simonović – J.K. Palilula, Beograd

  3. Juraj Vozar - Slovačka


Devojke:

  1. Valeria Kocanova – Slovačka

  2. Adela Prokopcova – Slovačka

  3. Livia Holesova – Slovačka

Dečaci:

  1. Andrej Bozoki – J.K. Zemun

  2. Nenad Zakić – J.K. Palić

  3. Marko Ađanski - J.K. Gemax, Beograd


Generalno:

  1. Andrej Bozoki – J.K. Zemun

  2. Valeria Kocanova - Slovačka

  3. Nenad Zakić – J.K. Palić


Suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine, dok su glavni finansijeri regate Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica.

Organizaciju regate su podržali i Jedriličarski Savez Beograda, Tisacoop d.o.o., STARS d.o.o., „Venera Bike“ Subotica, „Venera Stich“ d.o.o. Subotica, Agro centar, Goodwill pharma i Fidelinka Subotica.





Related Posts

See All
bottom of page