top of page

39th Lake Garda Meeting 2021

Prema najnovijim informacijama, naša reprezentacija u klasi Optimist se uputila ka jezeru Garda u Italiji na 39. izdanje regate Lake Garda Meeting koje je sa početka proleća odloženo za 20. maj ove godine.



Najmasovnija regata na svetu za jednu klasu jedrilica planirana za 01.04.2021. odložena je za 20.05.2021. Organizator regate Fraglia Vela Riva doneo je ovu tešku odluku kraje marta sa slećim obrazloženjem:

"Osnovni razlog koji nas je podstakao da donesemo ovu odluku bio je da Lake Garda Optimist Meeting kako i samo ime govori, nastavi da bude prilika za susrete, okupljanja i deljenje, odnosno festival jedrenja. Trenutni uslovi ne bi nam omogućili da ispunimo ova obećanja koja su duša regate, i zato smo izabrali da odložimo 39. izdanje za maj" naglasio je Alfredo Vivaldelli.


Naš tim na čelu sa trenerom Dejanom Zakićem uputio se ka jezeru Garda na kome će se u julu ove godine održati i Svetsko prvenstvo za klasu Optimist.

Prema raspisu regate, predviđeno je osam trka za kadete i deset trka za juniore u periodu od 20.05. do 23.05. nakon čega ćemo znati i konačni plasman na osnovu Low-Piont sistema.


Kako je na Gardi dobar vetar praktično zagarantovan, ostaje nam da našem timu poželimo puno sreće i što bolji plasman.

Related Posts

See All
bottom of page