top of page

Foto Konkurs "Dobar vetar"

Nova sezona jedrenja na severnoj hemisferi je na samom početku. Cocina regata je tradicionalno otvorila takmičarsku sezonu u Srbiji dok je u Bodrumu održana uvertira Svetskom prvenstvu za klasu Optimist koje nam dolazi u susret. Dakle, na morima se prelaze prve milje, što takmičarski što rekreativno, dok se na jezerima vredno trenira uprkos niskim temperaturama vazduha i vode.



Bez obzira da li ste takmičar, rekreativac, trener, ljubitelj jedrenja, posmatrač ili možda roditelj jedriličara, svakako imate priliku da uživate u estetici ovog sporta neretko nazvanog umetnošću kretanja. Kako se fotografija poslednjih decenija približila širokoj populaciji kroz prisutnost smart telefona kod većine od nas vrlo često imamo prilike da uživamo u neverovatnim prizorima, prelepim kadrovima i nesvakidašnjem koloritu zabeleženom od strane potpunih amatera. Divljenje koje ovaj sport izaziva u oku posmatrača neiscrpna je motivacija da se kroz objektiv uhvate baš ti trenutci koje želimo da podelimo sa drugima. Sailing Serbia foto konkurs i ove godine ima za zadatak da okupi najbolje radove na temu jedrenja, nagradi talentovane autore i indirektno promoviše jedrenje kao i sve što ga čini toliko važnim.

Nakon uzbudljive završnice prošlogodišnjeg foto konkursa pod nazivom "Vetar u leđa" mnogobrojni ljubitelji jedrenja, kao i sami jedriličari, su željno iščekivili ovogodišnje izdanje ovog kreativnog takmičenja. Kako je takmičenje u osnovi prirode svakog jedriličara, ovo je još jedan format u kome možete stati na crtu ljubiteljima vetra i pomoću svojih veština, talenta i tajnih trikova popeti se na pobedničko postolje.

Naziv ovogodišnjeg konkursa "Dobar vetar" možete uzeti kao inspiraciju na mnoštvo načina. Dobar vetar nekome može predstavljati užitak uz zalazak sunca pod jedrima, novu avanturu, dosta adrenalina, povod za pobedu, druženje, radost i kontakt sa prirodom ali i snagu prirode i obnovljivi izvor energije. Neka kreativnost bude na vama. Sigurni smo da za ovu temu nema kompetentnijih kreativaca od jedriličara pa Vas iz tog razloga pozivamo da ponovo učestvujete na našem foto konkursu.

Finaliste Sailing Serbia foto konkursa "Dobar vetar" izabraće stručni žiri koji čine Vladimir Miladinović Piki - profesionlani fotograf i snimatelj i Marko Gligorijević Gliga - direktor fotografije i podvodni snimatelj. Pored profesionalne povezanosti njih dvojica su pasionirani jedriličari a svoj stručni doprinos nesebično pružaju srpskoj jedriličarskoj zajednici. Pobednika Sailing Serbia foto konkursa izabraćete isključivo Vi. Dakle, ove godine će finalna odluka biti isključivo u rukama pratilaca Sailing Serbia portala odnosno našeg Instagram profila.

Nagradu za pobednika konkursa i ove godine je obezbedio 44 Degrees Belgrade, kompanija koja se bavi proizvodnjom garderobe za sportove na vodi koja ima za cilj da vam inovativnim tehnologijama omogući bolje performanse i veću zaštitu.


Radove možete poslati do 20.09.2022. godine pomoću stranice foto konkursa "Dobar vetar" na našem sajtu gde možete pronaći i detaljne propozicije ovog takmičenja.


Želimo Vam dobar vetar!

Related Posts

See All
bottom of page