top of page

Pobednici foto konkursa "Vetar u leđa"

Nakon tačno sedam meseci, stotinak primljenih radova i mnoštva glasova podrške finalistima došao je trenutak da proglasimo pobednike foto konkursa "Vetar u leđa". Pored pobednika u ukupnom plasmanu, proglasićemo i pobednika po izboru publike.



Da vas podsetimo, pobednik u ukupnom plasmanu se bira na osnovu zasebnog izbora tri favorita dvočlanog stručnog žirija predstavljenog u ranijim člancima i glasa publike. Sva tri činioca nose podjednak broj bodova koji se sabiraju. Na taj način stručno oko ima važnu ulogu i donosi objektivnost izboru ali je "glas naroda" taj koji može da prevagne.


Dakle, pobednik ukupnog plasma foto konkursa "Vetar u leđa" je rad Marka Božovića. Kompozicija i kolorit prelepog subjekta fotografije uhvaćenog u "pravom trenutku" sa vetrom u leđa dovelo je ovaj rad na vrh lestvice ukupnog plasmana ovog konkursa uprkos malom broju glasova publike. Čestitamo Marku na pobedi i želimo mu da nastavi da se bavi fotografijom i da obrađuje teme vezane za jedrenje.


Marko Božović

Pobednički rad po izboru publike je fotografija Kristine Boje. Na slici je trenutak slavlja pobednika regate "Finn Match Race Cup - Memorijal Vesna Skala" održane na Paliću u aprilu ove godine. Aludirajući na "vetar u leđa" u prenešenom značenju kao motiv za pobedu Milana Đorđevića, autorka je ovim radom osvojila prvo mesto po mišljenju mnogobrojnih internet glasača. Želimo joj mnogo uspeha kako u fotografiji tako i na regatnom polju.


Kristina Boja

Pobednike konkursa očekuju nagrade kompanije 44 Degrees. Ovaj brend garderobe za sportove na vodi ima za cilj da sportistima omogući maksimalne performase ali i zaštitu od štetnog sunčevog zračenja tokom aktivnosti na otvorenom.


Zahvaljujemo se učesnicima i svima koji su pratili ovaj konkurs. Jedan od ciljeva ovog portala je da okupi ljude oko jedrenja i da prezentuje ono najbolje što jedrenje sa ovih prostora čini. Cilj je u potpunosti ostvaren, pa početak narednog foto konkursa očekujte 21. februara sledeće godine.


Do ponovnog susreta, imajte vetar u leđa!

Related Posts

See All
bottom of page