top of page

Čisto iz ljubavi - Akcija čišćenja

U subotu 10. septembra je uspešno sprovedena četvoročasovna akcija čišćenja ušća reke Save u Dunav, kao i njihovog priobalja, pod nazivom “Čisto iz ljubavi” na potezu od kule Nebojša do 25.maja.



Pre svega, ovaj fizički naporan zadatak zadao je dosta muka i najiskusnijim vukovima sa reke. Količina prikupljenog otpada na jednom mestu delovala je impozantno ali saznanje da postoji još veoma puno lokacija u neposrednoj blizini, koje zahtevaju ovakvu akciju, pridodala je svemu pomalo i osećaj sizifovog posla.


Da to ne bi zaista i ubuduće nastavilo da bude tako, pored akcije čišćenja održana je i sjajna edukativna ekološka radionica Vanje Petković iz organizacije “Čepom do osmeha”, koja je okupila najmlađe sugrađane u prostorijama Jedriličarskog kluba Ada, koja je između ostalog imala zadatak da nove generacije ne čine postupke štetne po okolinu. ⚠️


Iza članova Jedriličarskog kluba Ada koji su doprineli akciji sa vode stoji preko deset titula državnog šampiona, nebrojeno mnogo trofeja – kako u državi tako i u Evropi, pet prelazaka Atlantika i beskonačno mnogo preplovljenih milja morima, jezerima i rekama naše planete. Svako od njih želeo je da ličnim primerom pokaže da ovakav rezultat koji je zajednički postignut sa neumornim partnerima iz Čepom do osmeha, Lidl Srbija i mnogobrojnim volonterima pripada najvišoj polici vitrine sa peharima!


Ovim povodom predsednik Jedriličarskog kluba Ada Miloš Dobrosavljević rekao je za naš portal:

"Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj akciji!!! 🙏💚

Pre svega kompaniji Lidl Srbija kao inicijatoru, zatim organizaciji Čepom do osmeha koja je prenela svoju energiju, timski duh i veliko znanje na sve ostale, kao i našim članovima jedriličarima koji su svoje iskustvo sa vode po ko zna koji put upotrebili za dobrobit okoline i društva u kome se nalazimo."


Pogledajte kako je to izgledalo, nadamo se da će ovakvi dani biti sve češći dok potreba za njima načisto ne iščezne! ♻️


🎥Video credit: Vladimir Miladinovic



Related Posts

See All
bottom of page