top of page

SSL Gold Cup - Prva runda

Na jezeru Neuchâtel u Švajcarskoj će se od 18. do 22. maja održati prvi kvalifikacioni krug SSL Gold Cup-a. Novi format takmičenja u jedrenju, po mnogima od sada najbitnije dešavanje u svetu sportskog jedrenja okupiće 56 nacija na apsolutno identičnim, vrhunskim, modernim jedrilicama i uzbudljivim flotnim trkama.



Nakon više od godinu dana priprema, u okviru druge kvalifikacione grupe, naš tim će se sastati sa posadama Belgije, Irske i Estonije. Na programu će biti šest trka u četiri takmičarska dana a prve dve posade će izboriti prolaz u šestnaestinu finala i borbu sa timovima koje su zahvaljujući svetskom rankingu preskočile kvalifikacioni deo takmičenja. Kako se u ovom delu takmičenja naš tim susreće isključivo sa protivnicima starog kontinenta, kvalitet jedrenja za prolaz dalje mora biti na izuzetno visokom nivou.



Tim sačinjen od najboljih sportskih jedriličara naše zemlje na čelu sa kapitenom Goranom Stevanovićem je u okviru pripremnog perioda trenirao kako na jezeru Neuchâtel na kome će se i održati ovaj deo takmičenja tako i na jezeru Balaton u Mađarskoj. Zahvaljujući angažovanju svih članova tima od samog starta, podršci kompanije Polyext kao i čuvene robne marke Sergio Tacchini, srpski tim na takmičenje odlazi spreman i očekuje prolaz u nastavak takmičenja uprkos veoma jakoj konkurenciji. Posada Srbije na put u Švajcarsku kreće u petak 13. maja gde će obaviti poslednje treninge pred početak takmičenja.


Želimo im dobar vetar i lagan prolaz u šesnaestinu finala.

Related Posts

See All
bottom of page