top of page

SSL Gold Cup - 2. dan

Drugi dan SSL Gold Cup-a počeo je mirno, poput predhodnog. Start prve trke planiran za 11 časova odložen je za 13:45 kada se severozapani vetar probio duž jezera Neuchatel. Nestabilni uslovi su pomalo podsetili na one koje često imamo na reci. Nažalost riskantna taktika odmah nakon starta našeg tima ipak nije urodila plodom. SSL Team Sebia je na orcnu bovu stigao četvrti iza Belgije, Estonije i Irske. Dobivši i penal na obilasku druge orcne oznake zbog preranog podizanja genakera, naš tim je morao uprkos dobrom jedrenju u nastavku trke da se pomiri sa četvrtim mestom.



Nastavak dana doneo je timovima evropske grupe puno muke. Vetar koji se u međuvremenu podigao iznad dozvoljenih granica ne samo da nije dozvolio početak planirane druge trke dana već je načinio mnogo kvarova i puno muke svim timovima na vodi. Nakon nekoliko sati jedrenja u blizini startne linije, timovima je dat signal da se vrate u marinu Grandson.



Pošto je intenzitet vetra po povratku u marinu počeo da slabi, na regatno polje su izašle posade karipske grupe. Ubedljiva pobeda Antigve i Barbude nad drugoplasiranom ekipom Tahitija, trećeplasiranom ekipom Portorika i četvrtopasiranom ekipom Bermuda obeležila je kraj drugog trkačkog u Grandsonu. U ovom slučaju ubedljiva pobeda ne znači da je bila i laka pošto je vetar ubrzo nakon starta pojačao. Mornari u vodi, eksplozije genakera i jedrilice na ivici prevrtanja na krajuntakmičarskog dana slike su koje će posade ali i svi prisutni pamtiti još dugo.



Pred ekipama su još četiri trke. Još uvek je sve otvoreno i željno iščekujemo rasplet koji je na programu naredna dva dana. Nadamo se povoljnim vremenskim uslovima i dobrim rezulatima našeg tima.

Related Posts

See All
bottom of page