top of page

Review - Šalinački Kup

Dok se iskusni jedriličari nadmeću u Donjem Milanovcu na 46. Kupu Đerdapa, početnici u klasi Optimist su ove subote imali prilike da se takmiče na Šalinačkom jezeru.



Podeljeni u dve grupe, na apsolutne početnike i one starije sa za nijansu većim iskustvom, takmičari su imali prilike da se pokažu u pitomim uslovima ovog jezera u match race formatu takmičenja Šalinčkog Kup-a. Kako je većini mališana ovo bilo prvo regatno iskustvo, uzbuđenje je bilo prisutno kako na vodi tako i na obali. Radost, smeh, slavlje i podrška roditelja ali i samih takmičara među sobom, bili su prisutni do poslednjeg metra velikog finala u kome su se susreli pobenici obe grupe.


Pobednik među najmlađima je Gregor Živković iz Jedriličarskog kluba Ada od koga je u velikom finalu ipak za nijansu bio brži pobednik grupe iskusnijih jedriličara Vasko Braćinac iz Jedriličarskog kluba Smederevo koji je i organizator ove regate.


Nakon zvaničnog dela, usledilo je i revijalno takmičenje veterana u kom su učestvovali treneri ali i po koji roditelj. Predivno podsećanje na prve godine jedrenja stavilo je osmeh na lice akterima ovog dela programa. Prvo mesto su podelili Ana Đorđević, Dejan Radovanović i Miloš Dobrosavljević koji su imali isti broj bodova nakon finalne runde.


Sve pohvale idu domaćinima koji ovom regatom u takmičarskom smislu afirmišu početnike i bude tamičarski duh najmlađih jedriličara u zemlji.




Related Posts

See All
bottom of page