top of page

Review - International Ohrid Regatta

Dok je Mikro klasa jedrila u Golupcu za trofej Nacionalnog prvenstva, na jezeru Ohrid je održana prva Internacionalna Ohrid regata od 25. do 26. septembra za klase Optimist, Laser 4.7 (ILCA 4) i 470. Među učesnicima su bili i takmičari Jedriličarskog kluba Palić i Jedriličarskog kluba Panonija.



Uprkos slabom vetru, prvog dana su održane dve trke za klasu Optimist i tri trke za klasu Laser 4.7 (ILCA 4) dok su drugog dana održane po dve trke za obe klase. Jedriličari sa Palića su osvojili čak osam medalja. U klasi Optimist, Nenad Zakić je osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu kao i u konkurenciji dečaka. Bertalan Molnar je bio generalno drugi a samim tim i drugi među dečacima. Tijana Zakić je bila prva među devojčicama i četvrta u ukupnom plasmanu. Među mladim Laserašima, Aleksa Sretenović je osvojio prvo mesto dok je Luka Sretenović bio drugi. Klasa Optimist okupila je dvadeset šest takmičara dok je Laser 4.7 (ILCA 4) okupila konkurenciju od osam takmičara.


Jedriličarski klub Panonija se ovaj put dokazao u klasi 470 zauzevši drugo mesto sa posadom Irović-Jović i treće mesto sa posadom Jović-Milovanović. Pobeda u konkurenciji od sedam posada je bila na dohvat ruke ali je poslednja trka ipak odlučila da zlato pripadne domaćinima.


Čestitamo našim takmičarima na izvanrednom uspehu i želimo im uspešnu završnicu sezone.



Related Posts

See All
bottom of page