top of page

Review: City Sailing Cup 2022

Prvi vikend jula nam je i ove godine doneo dobar vetar, mnogo uzbuđenja i vrhunske jedriličare na reku Savu. Jedriličarski klub Ada je nastavio tradiciju započetu predhodne godine i priuštio ljubiteljima jedrenja jednu lepu regatu ali i druženje tokom proteklog vikenda



Četiri trke prvog dana po sverozapadnom vetru koji je na momente prelazio i 25 čvorova odlučile su pobednika s obzirom da u nedelju nije održana ni jedna trka usled slabog i nestabilnog vetra.


Posada JK Save u sastavu Đorđević-Tasić je odnela pobedu u Mikro klasi ispred Stevanovića i Marjanovića na drugom mestu i trećeplasirane posade Zlatković-Pantić.



U klasi krstaša pobedu je odnela posada koja "obećava" Kolčić-Vuković-Jerinkić iz JK Ada iza kojih su bili Berkeš-Ristić-Petrović i trećeplasirana ženska posada Živković-Puletić-Momirović.



Ovo takmičenje okupilo je i dobar deo SSL Gold Cup Tima Srbija, pa je posebnu pažnju privukla ekipa sa Palića koja do sada nije imala prilike da se oproba u klasi Mikro na reci Savi.


Fer jedrenje, korektno suđenje, dobra organizacija, gostoprimstvo i druženje, razlozi su zbog kojih će se ova regata sigurno naći na takmičarskom kalendaru mnogih posada naredne sezone.



Related Posts

See All
bottom of page