top of page

Prvi rođendan Sailing-Serbia portala

Pre tačno godinu dana naš portal je objavio prvi post na adresi www.sailing-serbia.com. Pozivajući na saradnju zainteresovane ljubitelje sportskog i rekreativnog jedrenja koji smatraju da sopstvenim angažovanjem mogu da unaprede ovaj servis, do tada dvočlana ekipa kreatora ovog sajta dobila je saigrače i upotpunila tim za debitantsku sezonu.



Ovaj informativni web servis posvećen promociji jedrenja u zemlji je u protekloj godini kroz preko sedamdeset objava nastojao da ovaj sport približi publici iz zemlje i regiona kao i da ih informiše o aktuelnostima iz sveta sportskog i rekretvnog jedrenja. Takođe, trudeći se da na direktan ali i indirektan način obrati pažnju na značaj ovog sporta u razvijanju prirodnog osećaja za odgovorno ponašanje prema okolini i društvu, koje jedrenje neosporno razvija, portal je privukao veliki broj novih poštovalaca ove predivne aktivnosti na otvorenom.


Entuzijazam i želja da jedrenje približimo svima odvela nas je na mnoge lokacije, upoznala nas sa mnogim velikanima sporta, zaintersovala da istražimo stare arhive našeg sportskog novinarstva i otkrijemo neke nove stvari o tom magičnom spoju čoveka vode i vetra. Pratili smo podvige naših jedriličara u inostranstvu, prenosili atmosferu sa najvećih regata u zemlji i svetu, razgovarali sa novimi i starim šampionima i nažalost oprostili se od jednog od najvećih.


I tokom naredne sezone ćemo pratiti rad klubova, saveza, organizacija, portala i grupa istomišljenika. Nastavićemo da promovišemo mlade i perspektivne jedriličare kroz rubriku INTERVIEW kao i da predstavljamo njihove uzore, uspešne trenere, takmičare i moreplovce. Pored novog "Foto konkursa" koji okuplja ne samo jedriličare već i posmatrače i ljubitelje ovog sporta, predstavićemo još sadržaja za interakciju sa društvom u kome živimo. Press akreditacije za neka od najvećih svetskih tamičenja su već potvrđene ali će nam događaji u zemlji i regionu ponovo biti u fokusu.


Veliko hvala svima koji su učestvovali u kreiranju sadržaja i pomogli funkcionisanje ovog portala. Veliko hvala i svim sagovornicima rubrike INTERVIEW na odvojenom vremenu i prenešenom znanju i iskustvu, organizatorima regata i trenerima koji su nas srdačno primali u svoje čamce kako bi preneli atmosferu takmičenja širom Srbije iz prvog lica i svima koji su nesebično delili informacije o aktivnostima naših jedriličara. Nadamo se da ćemo tokom predstojeće sezone oko ovog projekta okupiti još vas koji imate istu želju kao i mi, kako bi bilo još više jedara na horizontu.


Dobar vetar!














Related Posts

See All
bottom of page