top of page

Belgrade Cruiser Cup 2022

Šest godina nakon održavanja prvog Belgrade Cruiser Cup-a, reka, vetar, sunce i lokalni rivaliet nisu više jedini razlozi da se jedriličarske posade pojave na startnoj liniji četvrte subote juna kod mosta na Adi tačno u podne.



Takmičenje koje je širokoj popuaciji našeg grada predstavilo ovaj olimpijski sport, popularizovalo ga i podiglo na nivo da je vremenom postao sastavni deo života uprkos tome što naša zemlja ne izlazi na more, ove godine će prema očekivanjima organizatora premašiti dosadašnje standarde, okupiti najveći broj vrhunskih posada, modernih jedrilica i krunisati najbolje u borbi za ovaj prestižni trofej.


Adrenalin koji vas pokreće, sportski duh kojim se borite, odluke koje donosite, usponi i padovi koji su vam na putu do samog cilja, ali i prijateljstvo, gostoprimstvo, navijači i mediji koji vas očekuju nakon jedrenja, upravo su razlozi zbog kojih ćete svake naredne godine ponovo participirati, bez obzira da li ste pobednik, učesnik ili posmatrač.



Brojne aktivnosti Jedriličarskog kluba Ada poput učešća na SSL Gold Cup-u, uspesi na državnom i međunarodnom nivou, edukacija na naprednoj platformi za rekreativno i sportsko jedrenje, projekti afirmacije žena, omladine i dece u sportskom jedrenju, saradnja sa klubovima i savezima iz zemlje i inostranstva, kao i nesebična podrška sponzora, prijatelja i članova kluba, ovo respektabilno takmičenje su dovele do nivoa prestižne regate koja već godinama predstavlja evropsku metropolu – Beograd, i stvorile uslove i atmosferu doslednu takvog dešavanja. Budite i vi deo ovog uzbudljivog zamajca jedrenja u našem glavnom gradu!



Related Posts

See All

Comments


bottom of page