top of page

Review - Jedrimo Dunavom Zajedno

Prema kalendaru Jedriličarskog saveza Srbije, ovog vikenda je na red došla i regata u organizaciji NC Palilula, Jedrimo Dunavom Zajedno. Regata ranga 1,55 za klasu Optimist okupila je veliki broj mališana mahom iz klubova naše prestonice ali i osam takmičara sa Palića.



Umeren "gornjak" omogućio je da se na Dunavu ispred Ade Huje održe tri trke glavnog kao i jedna trka revijalnog programa koji je bio namenjen apsolutnim početnicima.


Nakon tri odvežene trke, prvo mesto zauzima Nenad Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić sa deset bodova. Sa istim brojem bodova je na drugom mestu Nikola Dabić iz NC Palilula odakle je i trećeplasirana Andrea Šijan sa dva boda više.


U trci početnika, pobedu je odnela Nina Canković iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd. Drugi je ušao novajlija iz JK Ada, Miloš Glušica iza koga je ušla trećeplasirana Tamra Čanak.


Predivan septembarski dan ukrašen jedrima, smehom, veseljem, uzbuđenjem i gostoprimstvom je iza nas. Nadamo se još jednom takvom danu već sutra kada će se održati završne trke ove dobro organizovane regate Nautičkog kluba Palilula. Svim učesnicima želimo dobar vetar.


Galerija regate prvog dana takmičenja


Galerija trke početnika



Related Posts

See All

Comments


bottom of page