top of page

Belgrade Cruiser Cup 2021

Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej - sve to je Belgrade Cruiser Cup (BCC), regata koja krasi našu metropolu već šest godina.



Jedriličarski klub "ADA" Vas poziva na Belgrade Cruiser Cup 2021 koji organizujemo u subotu, 26. juna s početkom u 12 časova. Bez obzira da li ste takmičarska ekipa, posmatrač ili velika kompanija, Belgrade Cruiser Cup je pravo mesto da pokažete svoje veštine, steknete znanje, prijatelje ili možda čak postanete i član posade. S obzirom da jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i da predstavlja jednu od najprestižnijih veština na svetu, ovo takmičenje poslednjih godina sa pravom privlači sve veću pažnju Beograđana. I ove godine je Jedriličarski Klub "ADA" obogatio takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije sada već tradicionalnom regatom ali i grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na velike svetske metropole. Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, ova regata ima za cilj da privuče i obrazuje što više mladih o ovom sportu i okolini u kojoj se odvija.

Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne, 26. juna na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice. Učestvovaće najbolje posade iz Srbije u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Nakon završetka trke uslediće proglašenje pobednika, dodela trofeja i medalja najboljim posadama shodno epidemiološkoj situaciji i propisanim merama u tom trenutku. Prijave za regatu se vrše putem e-mail adrese milos@jk-ada.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

Related Posts

See All

Comments


bottom of page