top of page

U Tivtu počelo Otvoreno prvenstvo Evrope u jedrenju

Otvoreno prvenstvo Evrope u klasi ILCA do 21 godine u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Evropske ILCA federacije, u uvali Trašte u Tivtu zvanično je otvoreno 11.06. u amfiteatru naselja Luštica Bay konferencijom za novinare. O organizaciji ovog prvenstva i njegovom značaju govorili su potpredsednik EURILCA i predsednik Regatnog odbora EECU21 2021 Tivat, Zlatko Jakelić, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Luštica Development, Maša Radulović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Opštine Tivat, Borka Mršulja i direktorka Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević.Prema rečima predsednika Regatnog odbora EECU21 2021 Tivat, potpredsednika EURILCA, Zlatka Jakelića, organizacija evropskog šampionata je posledica velikog iskoraka koji je jedrenje u Crnoj Gori napravilo u rezultatskom i organizacionom smislu tokom prethodnih 15 godina. On je istakao neizmerno zadovoljstvo povodom otvaranja novog međunarodno jedriličarskog polja na kojem učestvuju 131 takmičar i takmičarka iz 30 zemalja Evrope i sveta.


Izgradnjom naselja Luštica Bay, kompanija Luštica Development, otvorila je novo jedriličarsko polje u Crnoj Gori, što je jedriličarima sa tih prostora omogućilo izazovnije treninge na otvorenom moru,ali i pružilo mogućnost da ugoste najbolje takmičare na najvećem takmičenju u istoriji crnogorskog jedrenja.

Borka Mršulja, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Opštine Tivat, tokom izlaganja navodi da je posebno značajno što je ovaj događaj realizovan u godini velikog jubileja - 70. godina JK Delfin čiji je pre svega sportski kvalitet neosporan, ne samo na lokalnom već i međunarodnom nivou. Kao i to da su im velika podrška u svakoj prilici bili kompanija Luštica Development i Crnogorski jedriličarski savez, na čemu je posebno zahvalna.


Otvoreno prvenstvo Evrope u jedrenju veliki je izazov za destinaciju, ali i korak ka jačanju aktivnog sportskog turizma. Direktorka Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević kao prednost ističe i inicijativu da Tivat postane „zelena destinacija“ te su u fokusu aktivnosti usmerene na održivost, očuvanje prirodnih resursa i zaštitu životne sredine, principe koji već godinama vodi JK Delfin.


Nakon organizovane trening regate u akvatorijumu Luštica Bay, oficijelno takmičenje počelo je u petak, 11. juna u 12 sati. Zbog prirodnog amfiteatra uvale Trašte, veoma izazovno takmičenje moguće je posmatrati šest dana sa više različitih pozicija , koliko je i predviđeno da traje.
Related Posts

See All

Commentaires


bottom of page