top of page

SSL Gold Cup - 4. dan

Finalni dan SSL Gold Cup-a počeo je umerenim vetrom još u jutarnjim časovima pa se krenulo na vodu na vreme. Trkački dan je otvorio naš tim u okviru evropske kvalifikacione grupe. Kockice su se konačno poklopile. Tim Srbije prikazao je dobar start, precizne taktičke odluke i besprekorne manevre. Ipak je za nijansu brža bila neprikosnovena ekipa Estonije koja od prvog dana dominira regatnim poljem Grandsona. Duplo bodovanje vratilo je naš tim u igru i dalo nam realnu nadu da prestignemo reprezentaciju Irske u borbi za drugo mesto.



Odlučujuća trka za naš tim planirana je posle dve trke karipsko pacifičke grupe nakon kojih je ekpa Antigve i Barbude zadržala prvo mesto izborivši plasman u narednu fazu zajedno sa drugoplasiranom ekipom Tahitija. Na žalost, vetra nije bilo dovoljno da se trka održi do kraja uprkos naporima organizatora a naš tim je morao da se zadovolji trećim mestom u grupi ostavivši ekipu Belgije iza sebe.



Goran Stevanović - Kormilar (kapiten)


"Naš san je bio da se kvalifikujemo u narednu fazu a realan cilj nam je bio da neku od razvijenih jedriličarskih zemalja ostavimo iza sebe. Ja mislim da smo u tome uspeli i da je to fantastičan rezultat. Pokazali smo da je naša snaga u tome što smo tim. Nemamo olimpijske i svetske prvake ali smo svi od početka učestvovali u treninzima i pripremama uz dosta odricanja i pokazali da možemo dosta da postignemo. Drago mi je što smo na kraju i pored teških uslova jednom dobrom trkom pokazali i sebi i drugima da zaista znamo i vredimo."



Miloš Dobrosavljević - Pitman


Pratićemo ostatak takmičenja i trudićemo se da skupimo još više informacija o svim segmentima jer ovo nije samo budućnost ekipnog jedrenja, ovo je budućnost sporta i sportskog takmičenja između nacija. Napravili smo solidan temelj u ovom krugu i treba da nastavimo da gradimo tim na osnovu znanja koje smo stekli u proteklih godinu dana. Svi smo dali sve od sebe. Verujem da je naš tim napredovao mnogo oštrijom putanjom od većine za vreme pripremnog perioda. Povoljan rezultat je izostao jer nismo svi krenuli sa iste početne stanice kao neke druge reprezentacije koje dolaze iz zemalja gde je ovaj sport daleko razvijeniji. Drago mi je da smo takmičenje završili dobrom trkom i još boljom atmosferom u timu koja nas je od samog starta krasila. Nadam se da smo ovim nastupom inspirisali javnost i popularizovali sportsko jedrenje u Srbiji jer je to jedan od načina da postanemo konkurentniji ne samo na SSL nivou već na primer u olimpijskim i drugim klasama. Pre svega veliko hvala samom SSL-u koji je stvorio ovo neverovatno takmičenje i pružio šansu i manjim zemljama da sa jednakim šansama pristupe. Hvala Poliext kompaniji koja nam je omogućila dodatne treninge i svu moguću logistiku za vreme pripremnog perioda na Balatonu. Hvala i robnoj marki Sergio Tacchini koja se pobrinula da sa stilom branimo boje naše zemlje.



Related Posts

See All
bottom of page