top of page

SSL Gold Cup - 3. dan

Treći takmičarski dan SSL Gold Cup-a doneo nam je nove izazove, deileme, zaplete i rasplete. Lagan vetar promenljivog smera doveo je taktičare timova u mnoge nedoumice i pred velika iskušenja.



Prva trka dana pripadala je posadama karipskih zemalja u kojoj je Bermuda odnela pobedu. Nakon jučerašnje drame kada su u trci imali čoveka u vodi a zatim i praktično eksploziju genakera po izuzetno jakom vetru, danas su staloženo pročitali polje, doneli ispravne odluke i odradili dobre manevre za prvu pobedu. Za njima su ušle posade Antigve i Barbude, Tahitija i Portorika. Pred poslednji takmičarski dan stanje na tabeli ove grupe je takvo da je praktično sve moguće. S obzirom da se za sutra planiraju po dve trke za svaku grupu sa duplim bodovima, trenutno prvoplasiranoj posadi Antigve i Barbude neće biti lako da odbrani prednost od tri poena koju je stekla u odnosu na drugoplasirani Portoriko. Sa samo poenom manje su reprezentacije Bermuda i Tahitija pa očekujemo zanimljivu borbu za prva dva mesta koja vode dalje.



Evropske posade su pre starta trke imale višečasovnu uvertiru na vodi čekajući da se vetar stabilizuje. Malo pre osamnaest časova dat je upozoravajući signal po promenljivom jugozapadnom vetru. Dobar start našeg tima obradovao je naše navijače koji su danas u velikom broju pratili regatu uživo na Youtube kanalu SSL-a kao i na jezeru Neuchatel s obzirom da je organizator omogućio praćenje trka iz "prvog reda". Orcnu bovu je ipak okrenu prva ekipa Estonije. Vetar na desnoj strani regatnog polja ipak nije poslužio naš tim kao što je prvobitno delovalo kao pobednički scenario pa su se naši ponovo našli u duelu za treće mesto sa ekipom Belgije. Uprkos dobrom trimu broda i preciznim manevrima posade Srbije, Belgija je uspela da održi prednost. do kraja. Kako i našoj grupi sleduju dve trke sa duplim bodovanjem tokom sutršnjeg dana, matematički i dalje postoje šanse za prolaz u sledeću rundu takmičenja. Atmosfera u timu je odlična uprkos tome što je u dosadašnjem delu takmičenja dobar rezultat umeo da izmakne. Još uvek su karte otvorene i jedriće se do poslednjeg metra. Sa tom idejom čekamo naredni dan puni optimizma i nadamo se povoljnom rezultatu.


Dobar vetar momci!




Related Posts

See All
bottom of page