top of page

Sailing App - Yacht Timer

Pojava smart telefona je znatno olakšala mnoge segmente svakodnevnice. Aplikacije kreirane za najrazličitije vrste potreba modernog čoveka broje i po nekoliko miliona korisnika širom sveta. Sport nije izuzetak. Pored mnogobrojnih aplikacija namenjenih analitici treninga, najčešće su se u primeni ove vrste tehnologije pronalazili rekreativni trkači, biciklisti, planinari, skijaši i snowboard-eri. Uprkos skupocenim i preciznim uređajima za jedrenje, određenu konkurentnost na tržištu razvile su i aplikacije za ovaj sport. Navigacione aplikacije, gps tracker-i, ručni kompasi i merači brzine na prenosivim smart uređajima iz godine u godinu pronalaze sve više korisnika. Ovog puta izdvajamo jednu aplikaciju namenjenu regatnim jedriličarima razvijenu upravo u našoj zemlji.


Na Apple App Store-u se od 2014. godine nalazi aplikacija "Yacht Timer", kreirana od strane Marka Tadića i Strahinje Blagojevića, srpskih jedriličara i članova Jedriličarskog kluba "Ada".


"Yacht Timer" je jednostavna i korisna aplikacija za regatne jedriličare koja se može koristiti na Apple uređajima iPhone, iPad i iPod touch, dok je u planu dodavanje podrške i za Apple Watch. Namenjena je preciznom odbrojavanju vremena prilikom predstartne procedure.


Aplikacija je od početka bila dobro prihvaćena kod jedriličara koji koriste Apple uredjaje. Marko je svojim programerskim veštinama učinio da aplikacija besprekorno radi na platformi ovog poznatog proizvođača pametnih uređaja a Strahinja je zahvaljujući regatnom iskustvu doprineo da bude funkcionalna, laka za korišćenje u svim uslovima i dopadljiva korisnicima.


Od kada je izbačena na "App Store", aplikacija se našla na uređajima korisnika iz 87 zemalja sveta. U cilju poboljšanja rada, dizajna i tehničkih karakteristika aplikacije, nedavno je izašla nova verzija čime je najavljen novi početak ravoja ovog proizvoda. Prema rečima tvoraca "Yacht Timer-a", u budućnosti se pored podrške za sve mobilne Apple urađaje planira i dodavanje potpuno novih funkcija u okviru aplikacije.


"Yacht Timer" možete preuzeti na linku: http://yachttimer.com/download




Related Posts

See All
bottom of page