top of page

Review - VII Savski Kup

Prvog vikenda meseca oktobra imali smo prilike da uživamo u sedmom izdanju regate Savski kup. Odluka Jedriličarskog kluba Sava da ove godine održi regatu u ovom terminu pokazala se ispravnom s obzirom da smo za dva dana takmičenja imali pet održanih trka. Pored klase Mikro sa divizijom M550 na regati je učestvovala i flota krstaša koju su ovom prilikom obogatile tri jedrilice one design klase Beneteau First 18. Uzbudljivo trkanje na dobro poznatom regatom polju na četvrtom kilometru reke Save pratili su gosti kluba ali i posetioci okolnih splavova.



Nakon prvog takmičarskog dana i jedne održane trke po nestabilnom južnom vetru, lideri po klasama bili su Dejan Radovanović i Goran Jerinkić u Mikro klasi i Goran Stevanović i Nikola Marjanović u klasi Krstaš. Jak severozapadni vetar je drugog takmičarskog dana priuštio uslove da se održi maksimalan broj trka a situacija na vrhu liste rezultata za Mikro klasu "zakuva". Zlatan i Ilija Zlatković iz Jedriličarskog kluba Zemun su se borbom do samog kraja izborili za prvo mesto izguravši jučerašnje lidere sa Ade na drugo mesto dok je mlada posada Zemuna sa kormilarom Nikolom Đorđevićem zauzela treće mesto ukupnog plasmana Mikro klase. Dobro izgrađen tim i višegodišnje iskustvo na međunarodnim takmičenjima klase Beneteau First 18 pokazalo se nedostižnim za druge posade klase Krstaš te je tim Gorana Stevanovića iz Jedriličarskog kluba Ada odneo prvo mesto ispred Miloša Dobrosavljevića i Luke Minića na drugom i Srđana Skale i Stevana Sedlaka na trećem mestu.



Pored petnaest posada koje su se ove godine okupile na Savskom Kupu, u sećanju će nam ostati dobar vetar, uzbudljivo takmičenje, odlična organizacija i gostoprimstvo Jedriličarskog kluba Sava koji ovu regatu uspešno održava već sedam godina zaredom.










Related Posts

See All
bottom of page