top of page

Review - Tešketova regata 2022.

Tešketova regata nosi ime legende zemunskog sportskog jedrenja i uspešnog takmičara. Okuplja takmičare klase Optimist kao i olimpijskih klasa na regatnom polju ispred dunavskog keja kod popularnog Lida. Pored toga što je Tešketova, posebnu težinu nosi i što je poslednja kriterijska regata u sezoni te se nakon nje znaju osvajači državnog prvenstva u pomenutim klasama.



Ove godine su predposlednjeg vikenda meseca oktobra takmičari imali prilike da odmere snage samo tokom prvog takmičarskog dana. Umerena a na momente i jaka Košava, priredila je pravi spektakl kako ljubiteljima jedrenja tako i prolaznicima koji su uživali u prizoru i toplom oktobarskom danu. Odvežene su tri trke tokom kojih su na trenutke žestoki uslovi izazvali i tehničke poteškoće pojedinim takmičarima.


U trenutcima bezvetrice, jedriličari su ipak bili vredni. Čišćenje Velikog ratnog ostrva orgnaizovano je tokom poslednjeg dana jedrenja. Takmičari koji su na regatnom polju tokom čitave sezone odmeravali snage, ovog puta su udruženo prikupiljali otpad i dali sve od sebe da okolina u kojoj se bave ovim sportom bude barem malo čistija.


Sve pohvale organiratorima regate iz Jedriličarsksog kluba Zemun a pre svega mladoj inicijativi ovog sportskog udruženja koja već neko vreme ulaže trud da takmičenja u njihovoj organizaciji budu na što višem nivou.


Tešketova regata 2022. - Rezultati
.pdf
Download PDF • 599KB

Okupljanje povodom dodele trofeja osvajačima državnog prvenstva po klasama biće organizovano u narednom periodu a ovom prilikom prenosimo atmosferu sa podijuma kao i rezultate ove regate.


Upućujemo srdačne čestitke pobednicima a svim ljubiteljima jedrenja želimo dobar vetar!



Related Posts

See All
bottom of page