top of page

Review: City Sailing Cup

Već nedelju dana nakon Belgrade Cruiser Cup-a, takmičari klase Micro Cruiser ponovo su imali prilike da odmeravaju snage. City Sailing Cup, nova regata na takmičarskom kalendaru Jedriličarskog saveza Srbije, donela je mnogo uzbuđenja s obzirom da su vremenske prilike bile savršene za jedrenje.



Dvanaest prijavljenih posada i jos koji "mikrać" koji se sa strane pridružio nekom od četiri starta prve subote jula, nadmudrivali su se u svima dobro poznatom akvatorijumu reke Save u blizini mosta na Adi. Velikom broju posmatrača koji po običaju krasi regate na ovoj reci, često je zastajao dah s obzirom da je jačina vetra na trenutke prelazila i 15 čvorova. Stari znalci ali i nove perspektivne posade u ovoj klasi, prikazali su u sve četitri trke dana odlično jedrenje i često neizvesnu završnicu.



Najbolji su bili Zlatan i Ilija Zlatković iz JK Zemuna. Skoro besprekornim jedrenjem, u ukupnom plasmanu su ostavili iza sebe dve posade JK Ade, Miljana Kolčića i Ivu Lazović na čuvenom Flyer-u i Strahinju Blagojevića sa Draganom Ilić i Jasminom Trijić.


Po običaju, Jedriličarski klub Ada koji je organizator ove regate je prisutnu publiku i takmičare okupio na proglašenju, ručku i druženju koje je trajalo do vecernjih časova. Generalni plasman možete preuzeti na linku ispod.

City Siling Cup - rezultati
.pdf
Download PDF • 230KB

Do narednih dešavanja iz regatnog kalendara, uživajte u galeriji fotografija sa ovog takmičenja.



Related Posts

See All
bottom of page