top of page

Review: Belgrade Cruiser Cup 2021

Nakon prošlogodišnje pauze iz dobro poznatog razloga, pandemije COVID-19, Belgrade Cruiser Cup se vratio na scenu događaja koji krase ovaj grad. Rekordni broj jedrilica učestvovao je na ovogodišnjoj ediciji ove prestižne navigacione trke. Mnogobrojni posmatrači što sa klupskog objekta, što duž obala Save su po prelepom junskom vremenu ponovo imali prilike da uživaju u dobro poznatom prizoru, a ljubitelji jedrenja u taktičkom nadmudrivanju po tradicionalno nezgodnom savskom vetru.Pobedu u ukupnom plasmanu i vredan trofej su ove godine ubedljivo odneli Strahinja Blagojević i Miljan Kolčić iz J.K. Ada ispred posade klupskog kolege Nikole Marjanovića i trećeplasiranih jedriličara iz J.K. Save, Antonija Pušića i Ivane Radovanović. U kategoriji Krstaša, pobedila je ženska posada Tara Živković, Margareta Tošić, Lena Puletić ispred drugoplasirane posade koju su činili Milan, Tamara i Petar Polimac uz podršku Irene Manasijević i Ivana Novakovića i trećeplasirane posade sa Edvardom Filipovićem i Mirjanom Obradović.


Jedriličarski klub Ada se kao organizator uz pomoć Lučke kapetanije Beograd, Rečne policije, Policijske stanice Čukarica, mnogobrojnih članova kluba i zvanične podrške ovog događaja pobrinuo da svaki detalj regate bude besprekorno organizovan. Tim povodom, organizator je nakon proglašenja dao sledeću izjavu za naš portal:


"Zahvaljujemo se učesnicima regate koji su došli na ovo takmičenje u rekordno velikom broju. Naše jedrenje dugo nije videlo 23 krstaša na startnoj liniji i nadamo se da će se ovako nastaviti i na drugim dešavanjima. Zahvaljujemo se članovima kluba koji su svojim stručnim angažovanjem ovu regatu ponovo podigli na viši nivo kao i državnim organima koji su obezbeđivali ovo dešavanje kako na vodi tako i na kopnu. Naravno, bez podrške ništa ovo ne bi bilo ostvarivo. Veliko hvala kompanijama Mozzart, 44 Degrees, Pik Oplenac, Salto, Koncept 45, Sergio Tachini, Proto kao i Slow Food konvivijumu Dorćol i restoranu Cveće zla na predivnoj kapami, portalu Sailing-Serbia i Element dizajnu za medijsku podršku, Šešir dizajnu na još jednom neprocenjivo vrednom trofeju kao i fotografu Milanu Guciću na predivnim fotografijama, Pikiju fotografu i njegovoj ekipi na video materijalu koji tradicionalno krasi ne samo ovu regatu već i sve druge aktivnosti našeg kluba."


photo by Milan Gucić

Related Posts

See All

コメント


bottom of page