top of page

Review: 77. Prvomajska regata

Prvomajski praznici su i ove godine protekli u takmičarskom duhu kada su u pitanju jedriličari u našoj zemlji. Regata koja se po 77. put održala na jezeru Palić, okupila je stotinak takmičara iz zemlje ali i inostranstva. U nastavku prenosimo izveštaj Jedriličarskog kluba Palić koji je organizator ovog tradicionalnog takamičenja.



U periodu od 29.4. do 01.05. jezero Palić je bilo bogato za još jedno sportsko dešavanje. Održana je 77. Prvomajska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić, uz podršku grada Subotice i Jedriličarskog Saveza Srbije.


Prvi dan protekao je bez uslova za jedrenje, dok su drugog dana uz vetar promenljivog pravca održane 3 trke, a trećeg dana još 2 trke. Regata je bila uspešna sa ukupno 5. trka.



Na regati je učestvovalo preko 100. takmičara. Pored učesnika Novog Sada, Smedereva, Beograda, Zemuna i Subotice učestvovali su i takmičari iz Mađarske u klasama Finn, Optimist, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 i 470.



Finansijsku podršku za organizaciju regate pružili su Ministarstvo Omladine i sporta, kao i sponzori Pionir d.o.o, Voda Voda, Stars d.o.o i prenoćište "Navigator".



77
. Prvomajska - Rezultati
Download PRVOMAJSKA - REZULTATI • 178KB

Related Posts

See All
bottom of page