top of page

Review - VI Savski Kup

Tokom proteklog vikenda održan je VI Savski Kup. Ova regata koje se tradicionalno održava svakog avgusta na 4. kilometru Save, ovog puta je okupila 15 takmičarskih posada a tokom dva dana takičenja su održane ukupno 4 trke. Pored takmičara iz Beograda, učestvovala je i jedna posada iz Brodarskog Kluba Metalac iz Smedereva.


photo credit by Sailing Serbia

Nestabilan vetar doneo je mnogo tenzije na regatnom polju ali i mnogo uzbuđenja posmatračima koji su se okupili uprkos velikim vrućinama. Jedriličarski klub Sava kao organizator ove regate ponovo je bio na visini zadatka. Takmičarski deo kao i proglašenje i druženje nakon "poslednjeg zvižduka" ovaj klub sa 4. kilometra Save organizovao je besprekorno uprkos otežavajućim okolnostima sa kojima se suočavaju svi organizatori sportskih takmičenja tokom pandemije.


Pobedu u klasi Mikro odnela je posada Jedriličarskog kluba Ada sa kormilarom Nikolom Marjanovićem. Novi "mikrać" u floti, Rebel 18, odeo je prvu pobedu ispred još jedne posade JK Ade sa kormilarom Strahinjom Blagojevićem. Treće mesto zauzela je posada Jedriličarskog kluba Sava sa Dejanom Vasilijevićem na kormilu čuvene Brodotehne imena Život je lep. Pobedu među krstašima odneo je Edvard Filipović iz Akademskog Jedriličarskog Kluba Beograd.



Učešće na regati uzelo je dosta novih talentovanih takmičara a imali smo prilike da vidimo i nove brodove na našoj sceni. Verujemo da su kroz ove četiri trke stekli važno iskustvo, neophodno za bitnu regatu u Golupcu koja nam predstoji za manje od mesec dana. Do tada, ljubiteljima ove Mikro klase šaljemo sportski pozdrav i želimo dobar vetar!



Related Posts

See All
bottom of page