top of page

Prvomajska regata - Državno prvenstvo

Prva regata u seriji takmičenja za Državno prvenstvo za klasu Optimist kao i za olimpijske klase, tradicionalno je održana na Paliću tokom prvomajskih praznika. Zahvaljujući zapadnom vetru prvog i trećeg dana, održano je šest trka na kojima je učestvovalo preko devedeset takmičara uključujući i goste iz Mađarske.



Pobednik najbrojnije klase Optimist je Andrej Bozoki iz Jedriličarskog kluba Zemun. Na najvišem postolju su se takođe našli Miloš Poznić iz Brodarskog kluba Metalac u klasi 470, Tihomir Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić i klasi Finn, Nikola Banjac iz Jedriličarskog kluba Gemax u klasi Laser, Maja Knežević iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd u klasi Laser Radial i Viktor Batizić iz Nautičkog kluba Palilula u klasi Laser 4.7.

Poslednjeg dana se prirodno okruženje severa Bačke pobrinulo da ni uzbuđenja ne zafali pa su se mnogi takmičari našli na granici sopstvenih mogućnosti.

"Jedno veliko bravo za sve takmičare koji su po današnjem vetru uspeli da završe sve tri trke. Takođe bravo i za ostale takmičare koji nisu uspeli da ih završe i koji su se borili koliko god su imali snage. Bravooo dečaci i devojčice" reči su organizatora iz Jedriličarskog kluba Palić koji je i ovaj put održao regatu na najvišem mogućem nivou.


Kompletne rezultate kao i galeriju fotografija sa poslednjeg dana takmičenja možete pronaći ispod.


Prvomajska regata 2021 - Rezultati
.pdf
Download PDF • 395KB




Related Posts

See All
bottom of page