top of page

Kup Golupca 2021 - Nacionalno Prvenstvo

Male razlike u bodovima na vrhu kriterijskih lista Jedriličarskog saveza Srbije dodatno su podgrejale takmičarsku atmosferu pre početka Nacionalnog prvenstva na čuvenom regatnom polju u Golupcu.


photo credit by Sailing Serbia


Stotinak takmičara je nastupilo u najzastupljenijim klasama u našoj zemlji. U klasi 470 pobedila je posada sa kormilarom Vjekoslavom Futom iz Jedriličarskog kluba Smederevo. U prestižnoj klasi Finn, nakon osvojenog Finn Match Race Cup-a na Paliću, Milan Đorđević iz jediličarskog kluba Sava se još jednom popeo na najviše postolje. U klasi Laser 4.7 pobedio je Viktor Batizić iz Nautičkog kluba Palilula a u klasi Laser Radial pobedio je takmičar Jedriličarskog kluba Zemun Dušan Trbojević. U klasi Laser, na najvišem postolju se ponovo našao Nikola Banjac iz Jedriličarskog kluba Gemax.


Najmasovnija i mnogim ljubiteljima jedrenja najdraža klasa Optimist, ovog puta je okupila 40 prijavljenih takmičara. U ovoj klasi namenjenoj mališanima i tinejđžerima do 14 godina nikada ne fali rivalitet i uzbuđenje. Ovog puta, pobedio je Nenad Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić čime je izbio na prvo mesto državnog prvenstva.


U Golupcu sledi kamp za perspektivne jedriličare nakon čega se takmičari sele u Donji Milanovac na Kup Majdanpeka a zatim i 46. Kup Đerdapa. Uživajte u fotografijama sa prvog dana takmičenja. Umeren vetar, jedinstvena atmosfera Golupca i talentovani sportisti i ovog puta su bili meta naše ekipe ali i posmatrača na obali Dunava.Related Posts

See All

Comments


bottom of page