top of page

Jedra sa naslovne straneSvi oni koji godinama plove okeanima, morima, jezerima i rekama, tragaju za novim dostignućima i prate nautičke novitete, pored stručne literature poseduju i prestižne časopise koji sadrže informativne članke, intervjue, inspirativne priče i sve ono što je od velikog značaja za ljubitelje vodenog sveta. Iako smo ih do sada uglavnom kupovali na aerodromima, novonastala situacija nas nije sprečila da pronađemo put do njih i da ih vam ovim putem predstavimo. Sledi lista, po nama najznačajnijih, magazina za jedrenje :

Sail Magazine

Bilo da se radi o krstarenju, trkanju ili životnom stilu, misija redakcije ovog magazina jeste da edukuje, zabavi i nadahne sve jedriličare, kao i to da rečima i slikom približi jedrenje kao sport. Čitaocima pruža informacije neophodne za poboljšanje njihovih brodova, izveštaje o putovanjima sa egzotičnih odredišta, članke o pronalaženju najbolje opreme i odeće za jedrenje. Tu su u svakom broju i korisni saveti, edukativni tekstovi i zabavani sadržaj. Odeljak za brodove pruža preglede najboljih luka za pristajanje, kao i uvid u ono što je potrebno za uspeh u čarter industriji. Takođe nudi intervjue sa najvećim imenima u ovom sportu, uključujući priče iz prve ruke prikupljene sa svih strana sveta i pruža znanje koje vam je potrebno za potpuno uživanje u jedrenju.


Cruising World

Časopis koristan većini mornara pre svega, jer u svakom broju neguje sve ono o čemu moreplovci sanjaju. Ima za cilj da inspiriše i zabavi pričama, ali i slikama koje podrazumevaju lepotu, zabavu i avanturu jedrenja. Bez obzira da li imate plan duge plovidbe sa fokusom na priobalno krstarenje, karipsko letovanje ili putovanje svetom, Cruising World nudi praktične informacije, uputstva i uzbudljive avanturističke priče.


Good Old Boat

Karakteristika ovog magazina je što pruža gotovo sve informacije potrebne za održavanje vaše jedrilice ili realizacije određenih izmena. Objavljuje kritike brodova koji su davno prestali da se proizvode, priče jedriličara, tehničke članke o instalacijama i popravkama opreme, eseje o radosti i beskrajnoj fascinaciji koju jedrenje izaziva i još mnogo toga.


Sailing Today

Pravi izbor za strastvene nautičare i ljubitelje krstarenja. Ovaj časopis pokriva glavne aspekte plovidbe u svakom izdanju. Prepun je stručnih testova najnovije opreme, intervjua sa entuzijastima, informacija o plovidbi i praktičnih saveta. Imaćete sve što vam je potrebno da isplovite puni samopouzdanja i s lakoćom uživate u otvorenim vodama.


Blue Water Sailing

Pruža detaljne informacije onima koji se pripremaju za ozbiljna putovanja. Dizajniran je da ponudi sjajne priče o jedrenju, kao i rešenja jedriličarima koji treba da prilagode svoje brodove prekookeanskoj plovidbi. U svakom izdanju možete pronaći članke poznatih stručnjaka koji pokrivaju sve od opreme, jedara i navigacije, do umetnosti krstarenja. Pokrenuli su ga 1996. Džordž i Roza Dej, koji su pet godina proveli ploveći svojim jedrilicom Mason 43 širom sveta. Prodaje se u 67 zemalja.


Practical Boat Owner

Bez obzira da li kupujete novi čamac ili tražite savet kako da se držite na površini u nepovoljnim vremenskim uslovima, Practical Boat Owner vam daje pristup svim savetima, trikovima i smernicama koje treba da znate. Sadrži informacije o najboljoj opremi i uređajima za život na vodi, najnovije vesti o plovidbi ili predstojećim događajima, pravne savete za bezbednost plovila, kao i detaljan glosar nautičkih termina.


Small Craft Advisor

Kažu “Mali čamac, velika avantura”. Jedan od retkih časopisa specijalizovanih za male jedrilice, krstarenje i avanturu. Svako izdanje obrađuje lokacije za jedrenje, članke o popravkama i modifikacijama, planove za brodograditelje kao i “time-laps” preglede proizvodnje jedrilica.


Nažalost, potražnja za ovakvom vrstom magazina je u našoj zemlji i dalje mala, stoga ne postoje izdanja na srpskom jeziku, niti ih kod nas možete kupiti na trafikama. Na neke od magazina se možete pretplatiti kako bi vam stizali na kućnu adresu, ili ih možete pronaći na sajtovima kao što su Amazon.

Related Posts

See All

コメント


bottom of page