top of page

Foto konkurs: Vetar u leđa

Vetar u leđa naziv je konkursa raspisanog od strane Sailing Serbia portala i ima za zadatak da okupi, promoviše i nagradi autore iz regiona oko zadate teme.


Tema predstavlja širok spektar motiva, pojmova i aktivnosti kojima se bavimo zahvaljujući vetru ili u okviru kojih delujemo u modernom društvu Srbije. Košava kao simbol regije, jedrenje kao simbol reka grada ili pak kite boarding i vetro-parkovi južnog Banata, motivi su koji nas u startu vezuju za ovu temu ali daleko od toga da je tu kraj. Vetar kao naš saigrač, upravo je nepresušan izvor inspiracije koji čini ovu temu dostupnom velikom broju amatera i profesionalaca u domenu fotografije. Još jedan motiv koji pokreće ovu kampanju ali i koji sama kampanja ima kao sopstveni cilj je prirodni faktor vetra kao zaštitnika životne sredine i nas samih. Na žalost smo svedoci činjenice koliko je vetar bitan faktor u kvalitetu vazduha koji udišemo i koliko često u zimskom periodu čini naš jedini spas u želji da dođemo do daha u urbanim zonama.


Radove možete slati na sailing.serbia@gmail.com do 21.09.2021. godine nakon čega će biti organizovano okupljanje finalista i proglašenje pobednika konkursa od strane žirija koji čine profesionalci iz domena vizuelnih umetnosti. Kompanija garderobe za sportove na vodi (i vetru) 44 degrees se postarala za vredne nagrade koje će se dodeliti najuspešnijim autorima.


Related Posts

See All
bottom of page