top of page

Foto konkurs "Vetar u leđa" - FinaleSa zadovoljstvom vam predstavljamo uži izbor stručnog žirija foto konkursa "Vetar u leđa" raspisanog od strane našeg portala 21. februara.Ako se pitate ko je žiri, ovom prilikom ćemo ga i predstaviti.

-Vladimir Miladinović Piki, fotograf i snimatelj.

-Marko Gligorijević Gliga, direktor fotografije i podvodni snimatelj.

Pored toga što su iskusni profesionalci i izvanredni umetnici, Vladimir i Marko imaju zajednički hobi a to je jedrenje. Pored toga što se poslednjih nekoliko godina bave ovim prelepim sportom, požau promociju ovog sporta kroz profesionalnim doprinosom.

-Treći član žirija ste upravo vi, pratioci našeg portala. Tokom narednih nedelju dana, imaćete priliku da putem komentara ili direktnih poruka glasate za najbolje tri fotografije iz našeg užeg izbora i time učestvujete u izboru pobednika. Autori fotografija imaju pravo da glasaju ali ne za svoju fotografiju 😃


U finalni izbor ušle su fotografije tri trenera, Dejana Zakića, Baneta Eraca i Strahinje Blagojevića, ljudi koji svakodnevno posmatraju jedra, jedriličare, vetar i prirodu oko sebe. Tu je i Kristina Boja, uspešna takmičarka sa Palića. Ako ih ne poznajete lično, većinu ste imali prilike da upoznate na našem sajtu u sekciji interiew. Takođe, tu su i Mirjana Obradović i Marko Božović, perspektivni jedriličari klase Cruiser i Micro Cruiser koje ste mogli da sretnete na beogradskim regatama. Još jedan rad koji je uvrćen u finalnu selekciju je stigao od autora Luke Erakovića koji se takođe uspešno bavi jedrenjem. Pred sam kraju, pridružio nam se i Novaković Ivan sa fotografijom sa pedeste Barkolane slikane sa brda Prosecco u Trstu. Ovaj učesnik finalnog kruga je ljubiteljima jedrenja u našoj zemlji poznat kao dizajner veoma autentičnih plakata regate Belgrade Cruiser Cup kao i logotipa Jedriličarskog kluba Ada. Na kraju nam se pridružila i Evin Pešić sa jedriličarskom fotografijom svog supruga Dimitrija. Bili smo slobodni da protumačimo da upravo on predstavlja taj "vetar u leđa" koji vam je u životu često potreban pa smo uvrstili i ovaj rad u finalni izbor. Relja Dereta nam je takođe poslao fotografiju pred sam istek konkursa koju smo odlučili da uvrstimo u finalni izbor. Đenova u krmi, skladna kompizicija i topla atmosfera stavlja ovaj rad u društvo finalista. U fotofinišu pristigao je i jedan rad za koji smo sigurni da će biti visoko plasiran. Fotografija Tanje Prekrasnov nastala nakon ulaska u cilj šampionke Balkana 2008. godine Maje Knežević pridobila je simpatije žirija jer predstavlja sve aspekte konkursa u direktnom i prešenom značenju.


Foto konkurs "Vetar u leđa" je zvanično zatvoren. Fotografije naših finalista su pred vama. Za svog favorita možete glasati putem mail adrese: sailing.serbia@gmail.com do ponoći 22. septembra 2021. godine nakon čega ćemo objaviti pobednika po izboru publike kao i pobednika u ukupnom plasmanu. Svim finalistima želimo puno sreće.


Dejan Zakić

Bane Erac

Strahinja Blagojević


Marko Božović


Mirjana Obradović

Kristina Boja

Luka Eraković

Ivan Novaković

Evin Pešić

Relja Dereta

Tanja Prekrasnov

Related Posts

See All

Comentarios


bottom of page