top of page

39th Lake Garda Meeting 2021 - Odložen


Prema najnovijim informacijama iz sveta omladinskog jedrenja, 39. izdanje regate Lake Garda Meeting planirano za početak aprila je odloženo.


Naime, najmasovnija regata na svetu za jednu klasu jedrilica planirana za 01.04.2021. odložena je za 20. maj ove godine. Prema rečima predsednika kluba organizatora Fraglia Vela Riva Alfredo Vivaldelli-a, odluka o odlaganju takmičenja, koju su zajednički doneli svi članovi organizacije, nije bila laka.


"Osnovni razlog koji nas je podstakao da donesemo ovu odluku bio je da Lake Garda Optimist Meeting kako i samo ime govori, nastavi da bude prilika za susrete, okupljanja i deljenje, odnosno festival jedrenja. Trenutni uslovi ne bi nam omogućili da ispunimo ova obećanja koja su duša regate, i zato smo izabrali da odložimo 39. izdanje za maj" naglasio je Alfredo Vivaldelli.


Nadamo se da ćemo u novom terminu imati prilike da u dva dana kvalifikacija i dva dana finala otkrijemo pobednike 39. Lake Garda Meeting-a među juniorima i mladim kadetima.


Naš tim od pet takmičara na čelu sa trenerom Dejanom Zakićem planira učešće na ovoj regati kao i na Svetskom prvenstvu koje je planirano na istoj lokaciji već jula ove godine.


Kako je na Gardi dobar vetar praktično zagarantovan, ostaje nam da se nadamo što boljem plasmanu naših takmičara i da im poželimo srećan put.

Related Posts

See All
bottom of page